logo groot wit
Zonwering voor buiten.

Screens

Op zoek naar screens in de omgeving van Veldhoven? Dan moet u zeker eens langskomen bij Solyscreen. Wij zijn expert op het gebied van buitenzonwering en kunnen u dus alles vertellen over screens. Screens lijken op rolluiken alleen blijft u zicht houden naar buiten. Ideaal als u wel naar buiten wilt kunnen kijken maar uw inkijk wilt beperken tot een minimum. Naast het beperken van uw inkijk houden screens ook de warmte buiten. Vanzelfsprekend heeft u een ruime keus uit diverse kleuren en kunt u kiezen uit een aantal stoffen. In onze showroom in Veldhoven kunt u een goede impressie krijgen van alle mogelijkheden.

Markiezen

Een markiezen zijn de klassiekers onder de zonwering. Een houten of aluminium frame is opgebouwd uit een aantal latten die door middel van scharnieren met elkaar verbonden zijn. Het markiesframe is voorzien van een zonneschermdoek van UV bestendig PVC, glansfolie of dralon. Met haar mooie ronde vorm zorgt de markies voor een sfeervolle, romantische, nostalgische uitstraling. In Veldhoven en Eindhoven drukken markiezen al een stempel op het uiterlijk van vele woningen en bedrijfspanden.

Valarmschermen

Valarmschermen, ook wel markisolettes genoemd, zijn feitelijk een combinatie van een screen en een uitvalscherm met de voordelen van beide. Valarmschermen vallen éérst verticaal naar beneden zoals screens en daarna naar voren zoals bij uitvalschermen. Bovendien zijn de armen instelbaar, ideaal voor hoge smalle ramen. Tegen hoge gevels zou bij een normaal uitvalscherm de zon teveel vanaf de zijkant langs het doek schijnen. Valarmschermen houden de zon op uiterst doeltreffende wijze buitenshuis en geven de gevel bovendien een fraai aanzicht.

Buitenjaloezieën

Deze horizontale lamellenzonwering is de meest efficiënte en flexibele vorm van zonwering. Buitenjaloezieën bieden bescherming tegen warmte, kou, geluidsoverlast, te scherp licht en verblinding. Ze kunnen niet alleen omhoog en omlaag, maar ook traploos gekanteld worden. Daardoor zorgen ze ervoor dat het binnendringen van warmte tot een minimum beperkt wordt, zij regelen de lichtinval en voorkomen storende schittering. Buitenjaloezieën zijn vervaardigd uit kwalitatief hoogwaardig aluminium. Ze hebben weinig onderhoud nodig en zijn goed te reinigen.

Uitvalschermen

Uitvalschermen vallen uit van bovenaf en zijn ideaal voor ramen waar nog enig zicht naar buiten is gewenst zoals keuken- of woonkamerramen. Uitvalschermen zijn met name zeer geschikt als bewegingsvrijheid onder het scherm niet nodig is. De uitvalschermen zijn wind- of zelfs stormbestendig. Dat maakt het zonnescherm bij uitstek geschikt voor grotere hoogten. Uitvalschermen die zijn uitgevoerd met balkonhoekarmen zorgt ervoor dat er op het balkon buiten gezeten kan worden. Er zijn diverse soorten uitvalschermen leverbaar en de showroom van Solyscreen in Veldhoven is de beste plaats om impressies op te doen.

Knikarmschermen

Het knikarmscherm staat ook wel bekend als het terrasscherm. Dit zonnescherm zorgt ervoor dat u optimaal kunt genieten van de zon en uw terras. U kunt zelf kiezen of u op een mooie zonovergoten dag in de zon wilt zitten of niet. Het scherm zorgt voor verkoeling van het terras overdag houdt het hinderlijk zonlicht en overdadige warmte buitenshuis en verlengt de zwoele zomeravonden door het vasthouden van de warmte. En als de dagen weer korter worden kunnen ze op een druilerige dag de zomer toch wat oprekken door u te beschermen van de elementen.

Vrijstaande schermen

Vrijstaande schermen zijn niet alleen populair bij horecagelegenheden, maar ook steeds meer bij particulieren. Ze zijn ideaal voor een vrijliggend terras of andere open ruimtes waar geen muur is om zonwering aan op te hangen maar wel schaduw gewenst is. Vrijstaande schermen zijn opgebouwd uit een stalen draagconstructie die door een betonsokkel wordt verankerd en vrijstaand kunnen worden opgesteld. Aan de constructie kunnen verschillende zonweringen worden gemonteerd. Er zijn lichte modellen die eenvoudig te verplaatsen zijn en wat zwaardere modellen die weer wat weersbestendiger zijn. Vrijstaande schermen van Solyscreen uit Veldhoven kunnen bovendien uitgerust worden met verlichting en verwarming.

Velux en Fakro rolluiken

VELUX rolluiken zorgen voor effectieve verduistering, optimale bescherming tegen zonwarmte en hebben een isolerende werking tegen warmteverlies in de winter. De rolluiken zijn eenvoudig van binnenuit te monteren aan de buitenzijde van alle VELUX dakramen zonder zichtbare zijlijsten. Aan de binnenzijde kan altijd nog raamdecoratie worden gemonteerd. De rolluiken zijn vervaardigd van sterk antraciet grijs aluminium. Zowel handmatige- als elektrische bediening op zonne-energie behoren tot de mogelijkheden. Zie ook rolluiken voor meer productinformatie.

Rolluiken

Rolluiken werken als een pantser van in elkaar gehaakte lamellen. De lamellen zijn dubbelwandig en volgeschuimd, voor stevigheid en isolatie. Rolluiken bieden een hele reeks voordelen. Van warmtewering in de zomer en behoud van warmte in de winter, tot een verhoogde veiligheid en inbraakvertraging. Rolluiken met een automatische klok eventueel met toevalsgenerator zorgen er zelfs voor dat dieven geen flauw besef hebben of er nu wel of niet iemand thuis is. Bovendien zijn ze ook prima geschikt voor geluidsdemping en beschermen ze ramen en raamkozijnen tegen allerlei weersomstandigheden waardoor er minder onderhoud dient te worden uitgevoerd.

Structurele zonwering

Structurele zonwering, wat is dat eigenlijk? Deze vorm van zonwering is de laatste jaren flink in opkomst. De naam zegt het eigenelijk al, Structurele zonwering beschermt u structureel, dus het hele jaar door tegen de zon en houdt de warmte binnen wanneer het buiten kouder wordt. Structurele zonwering is er in vele soorten en de keuze kan daardoor moeilijk zijn. Solyscreen in Veldhoven kan u helpen met met het kiezen voor de juiste structurele zonwering voor uw situatie en persoonlijke voorkeur.

 • dickson.jpg
 • fakro.jpg
 • harol.jpg
 • heroal.jpg
 • jasno.jpg
 • luxaflex.jpg
 • renson.jpg
 • romazo-logo-slide-bw.jpg
 • somfy.jpg
 • tibelly.jpg
 • toppoint.jpg
 • unilux.jpg
 • velux.jpg
 • verosol.jpg
 • weinor.jpg