Markiezen

Markiezen

Een markiezen zijn de klassiekers onder de zonwering. Een houten of aluminium frame is opgebouwd uit een aantal latten die door middel van scharnieren met elkaar verbonden zijn. Het markiesframe is voorzien van een zonneschermdoek van UV bestendig PVC, glansfolie of dralon. Met haar mooie ronde vorm zorgt de markies voor een sfeervolle, romantische, nostalgische uitstraling. In Veldhoven en Eindhoven drukken markiezen al een stempel op het uiterlijk van vele woningen en bedrijfspanden.


Door de gebogen vorm zijn ze geen obstakels voor ramen en deuren welke er vrijwel altijd vrij onderdoor draaien. Het grote voordeel van een markies ten opzichten van andere typen zonwering is dat bij een markies de zijkant dicht is dit verkomt dat hinderlijke zonnestralen door de zijkant heenkomen. Door de verschillende modellen en kleuren is de markies geheel in eigen stijl uit te voeren. In onze showroom in Veldhoven helpen wij u graag met het maken van uw stijl!

Markiezen in vele uitvoeringen

Een markiesframe kan traditioneel van vorm zijn, maar er zijn talloze variaties mogelijk; rond, bol, hol, recht of ovaal. Over het algemeen kan er onderscheid gemaakt worden tussen vijf typen markiezen. Het standaardmodel is de meest voorkomende markies die bijna overal toe te passen is waarbij geen doorloop nodig is. Bij het petmodel heeft de uitval een vorm van een pet. Dit model is toe te passen in situaties waarbij een hoge doorloophoogte vereist is of waarbij men het vrije uitzicht naar buiten toe wil behouden. Ideaal boven (terras)deuren, etalageramen of een situatie waar een pad onder het raam doorloopt.

Het klapmodel is een markies geschikt voor situaties waarbij een grote uitval noodzakelijk is terwijl de markies niet bijzonder hoog gemonteerd kan worden. Dit model wordt voornamelijk toegepast op een terras. Een vaste markies die niet wordt opgehaald, maar blijft continue uitstaan is de boutiquemarkies. De black-lit markiezen worden bekleed met transparant PVC doek waardoor de gehele markies lichtdoorlatend is. In de markies worden bovendien dubbele spatwaterdichte TL lampen compleet weggewerkt in de aluminium kap. De baldakijnenzorgen tenslotte voor een sfeervolle entrée, een sieraad voor de voorgevel en tevens een comfortabele bescherming tegen regen en zon.

Markiezen zijn verkrijgbaar in meerdere doeksoorten en kleuren. Alle doeksoorten zijn kleurecht, rot- en schimmelvrij en water- en vuilafstotend behandeld. U kunt voor een doeksoort kiezen die licht doorlaat of juist voor een verduisterend doek kiezen. Genoeg mogelijkheden om te zorgen dat markiezen in elke situatie toepasbaar zijn.

Ook voor de bediening van de markies heeft u diverse mogelijkheden. Zoals de band/koordbediening, het staaldraadwindwerk, het oogwindwerk en de elektrische bediening. Laat u goed adviseren in onze showroom in Veldhoven, dan weet u zeker dat u de juiste keuze maakt. Via ons contactformulier kunt u eenvoudig een afspraak op locatie maken.

Speciale markies uitvoeringen

Solyscreen heeft van de markies speciale uitvoeringen voor speciale situaties beschikbaar. Voor erkers, is er de erkermarkies met zeer smalle poten zodat het doek direct naast de raampartij geplaatst kan worden. Voor togen is er de toogmarkies die gebogen is aan de bovenkant. Voor bijna elke andere speciale situatie in uw huis of op uw bedrijf kan.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over markiezen en de mogelijkheden die deze bieden? Loop dan eens binnen in de Solyscreen showroom in Veldhoven. Onze medewerkers adviseren u graag over de mogelijkheden van markiezen en bij het maken van uw keuze. U kunt uw vraag ook stellen via het contactformulierof maak direct een afspraak. Ook komen wij graag bij u op locatie om u vrijblijvend te adviseren wat de mogelijkheden zijn. Bel 040-254 22 52 direct of vul het contactformulier in.


Contact →

 • dickson.jpg
 • fakro.jpg
 • harol.jpg
 • heroal.jpg
 • jasno.jpg
 • luxaflex.jpg
 • renson.jpg
 • romazo-logo-slide-bw.jpg
 • somfy.jpg
 • tibelly.jpg
 • toppoint.jpg
 • unilux.jpg
 • velux.jpg
 • verosol.jpg
 • weinor.jpg