Rolluiken

Rolluiken

Rolluiken werken als een pantser van in elkaar gehaakte lamellen. De lamellen zijn dubbelwandig en volgeschuimd, voor stevigheid en isolatie. Rolluiken bieden een hele reeks voordelen. Van warmtewering in de zomer en behoud van warmte in de winter, tot een verhoogde veiligheid en inbraakvertraging. Rolluiken met een automatische klok eventueel met toevalsgenerator zorgen er zelfs voor dat dieven geen flauw besef hebben of er nu wel of niet iemand thuis is. Bovendien zijn ze ook prima geschikt voor geluidsdemping en beschermen ze ramen en raamkozijnen tegen allerlei weersomstandigheden waardoor er minder onderhoud dient te worden uitgevoerd.

Rolluiken in elke soort

De zogenaamde ‘lichte’ rolluiken voor gebruik in woningen zijn er in drie uitvoeringen. De keuze voor het type is afhankelijk van de plaatsingsmogelijkheden. Het inbouwrolluik zit in een opgerold luik, een ruimte die uitgespaard wordt boven de raamopening. Tijdens de bouw van het huis wordt hier een plaats voor vrij gelaten. Bij het opbouwrolluik vormen het raam en het rolluik één geheel. Het rolluik wordt geplaatst boven op het raamkozijn. Dit type wordt vaak toegepast bij renovaties of bij nieuwbouw waar inbouw onmogelijk is. Tenslotte wordt bij het voorzetrolluik de kast op de muur boven het raam bevestigd.


Solyscreen in Veldhoven werkt voornamelijk met Heroal, marktleider op het gebied van rolluiken. Heroal-rolluiken die bij Solyscreen geproduceerd zijn, hebben een aantal kenmerken. De omkasting is absoluut kleurecht, zowel in dubbelwandige aluminium als roestvrijstaal. De lamel heeft hoge stabiliteit en er is géén doorbuiging bij de onderste lamellen. Bovendien zijn de rolluikgeleiders uitgevoerd met borstel in plaats van rubber, waardoor het rolluik geruislozer loopt. Voor openslaande ramen naar buiten kan een antiblokkeersysteem geplaatst worden, waardoor het rolluik nooit stuk kan lopen indien het raam per ongeluk openstaat. Alle onderdelen en accessoires hebben wij op voorraad. Bovendien hebben wij onze eigen fabriek waar we alle soorten maatwerk kunnen verrichten. U hoeft dus nooit lang te wachten op uw rolluiken of onderdelen van uw rolluiken.

Bediening rolluiken

Voor de bediening van rolluiken zijn er drie mogelijkheden: De band/koordbediening, het oogwindwerk en de elektrische bediening. Het grote verschil zit in het gemak van de bediening.

Gecertificeerd rolluik specialist voor zware rolluiken

Solyscreen in Veldhoven verkoopt niet zomaar rolluiken, wij hebben er onze specialisatie van gemaakt. Uiteraard heeft Solyscreen ook de zogenaamde ‘zware’ rolluiken in het assortiment. Deze zware rolluiken zijn geschikt voor winkelpanden zoals bijvoorbeeld van juweliers. Voor vele consumenten en bedrijven hebben wij in Veldhoven en Eindhoven zware rolluiken mogen installeren. Solyscreen is als één van de weinigen in de regio o.a. gecertificeerd door het TBRB (Technisch Beheerder Rolluiken Beveiligingsbedrijf) maar ook door het NCP (Nationaal Centrum voor Preventie). Daarnaast zijn we aangesloten bij ROMAZO en hebben we het certificaat ‘Specialisatie Beveiligingsrolluiken’.
Met deze certificeringen kunt u er op vertrouwen dat uw rolluiken deskundig en betrouwbaar zijn geïnstalleerd en onderhouden worden volgens de geldende voorschriften. U krijgt van ons een certificaat waarmee u aan uw verzekeraar kunt aantonen dat alles prima geregeld is.

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor spoedreparaties aan rolluiken en winkelrolluiken van alle merken, ongeacht de leverancier. Als u een probleem heeft met uw rolluiken door bijvoorbeeld schade of inbraak, dan kunt u 24 uur per dag onze 24 uurs-service bellen op 06-12 993 644 of 06-21 205 620. Wij komen dan zo spoedig mogelijk bij u langs om het probleem op te lossen en heeft u al binnen 24 uur een nieuw of gerepareerd rolluik.

 

 

Contact →

 • dickson.jpg
 • fakro.jpg
 • harol.jpg
 • heroal.jpg
 • jasno.jpg
 • luxaflex.jpg
 • renson.jpg
 • romazo-logo-slide-bw.jpg
 • somfy.jpg
 • tibelly.jpg
 • toppoint.jpg
 • unilux.jpg
 • velux.jpg
 • verosol.jpg
 • weinor.jpg