Knikarmschermen

Knikarmschermen

Het knikarmscherm staat ook wel bekend als het terrasscherm. Dit zonnescherm zorgt ervoor dat u optimaal kunt genieten van de zon en uw terras. U kunt zelf kiezen of u op een mooie zonovergoten dag in de zon wilt zitten of niet. Het scherm zorgt voor verkoeling van het terras overdag houdt het hinderlijk zonlicht en overdadige warmte buitenshuis en verlengt de zwoele zomeravonden door het vasthouden van de warmte. En als de dagen weer korter worden kunnen ze op een druilerige dag de zomer toch wat oprekken door u te beschermen van de elementen.

Uitvoeringen

Het knikarmscherm kent de zogenaamde 'lichte' en 'zware' schermen en de 'open' en 'gesloten' systemen. De keuze van een open-, semi-cassette of cassette uitvalscherm hangt af van de eisen die u stelt aan de bescherming van het doek en het visuele aspect. Wij adviseren u hier graag over in onze showroom in Veldhoven. Dan kunt u meteen de verschillen bekijken tussen de diverse systemen.
Knikarmschermen kennen een twee-buis of drie-buis systeem. Het twee-buis systeem heeft een scherm met kapsteun montage. De eerste buis is de voorlijst en de tweede buis is de buis waar het doek op rolt, de bovenbuis. Tot vijfenhalve meter kan dit scherm aardig uit de voeten. Het drie-buis systeem heeft een scherm met losse beugelmontage. De derde buis bestaat uit een vierkante of rechthoekige koker, een extra draagbuis, waar de armen op worden bevestigd. Het scherm is daardoor geschikt voor grotere breedtes. De knikarmschermen worden uitgevoerd met verschillende typen armen. Deze armen worden aangepast aan de omgevingsomstandigheden. Een scherm in de volle wind heeft namelijk veel meer te lijden dan een scherm in een beschutte omgeving. De varianten zijn talrijk, van de vaste, tot de stormvaste, glij- en balkonarm.

De knikarmscherm modellen voor u op een rij

Door de keuze voor een open of gesloten systeem en een twee-buis of drie-buis systeem, zijn er ongekend veel modellen knikarmschermen beschikbaar. Te veel om allemaal op een rij te zetten. Daarom kunt u het beste een bezoek brengen aan onze showroom in Veldhoven nabij Eindhoven. Hier kunnen we u de modellen laten zien en u adviseren welke het beste past bij uw situatie, budget en wensen.

Welk soort doek moet ik kiezen

Voor knikarmschermen zijn er meerdere doeksoorten geschikt. Het traditionele dralondoek wordt geweven uit 'spinbad geverfd acrylgaren'. Acrylvezel voldoet van alle moderne synthetische vezels het beste voor gebruik buitenshuis. Dit doek is kleurecht, rot- en schimmelvrij en water- en vuilafstotend behandeld. Het polyesterdoek met coating is door een speciale behandeling permanent waterafstotend en extreem slijtvast, waardoor ze niet langer onder doen voor acryldoeken. Het doek is echter niet doorzichtig en heeft een minder 'natuurlijkere' uitstraling dan een acryldoek. Naast de genoemde soorten, zijn er ook nog varianten met een speciale coating. Welk doek het beste bij u past ligt aan uw situatie. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Voor het bedienen van het knikarmscherm zijn er drie mogelijkheden het staaldraadwindwerk, het oogwindwerk en de elektrische bediening.

Wilt u meer informatie over knikarmschermen en de mogelijkheden? Loop dan eens binnen in onze showroom in Veldhoven. Onze zonweringexperts adviseren u graag over de mogelijkheden van knikarmschermen en helpen u bij het maken van de juiste keuze. Wilt u alvast een vraag stellen dan kunt u gebruik maken van het contactformulier of maak direct een afspraak.


Contact →

 • dickson.jpg
 • fakro.jpg
 • harol.jpg
 • heroal.jpg
 • jasno.jpg
 • luxaflex.jpg
 • renson.jpg
 • romazo-logo-slide-bw.jpg
 • somfy.jpg
 • tibelly.jpg
 • toppoint.jpg
 • unilux.jpg
 • velux.jpg
 • verosol.jpg
 • weinor.jpg